Το Melandra House είναι ένας πολιτιστικός χώρος, χτισμένος σαν ένα μεγάλο πέτρινο κονάκι. Ο ιδιοκτητής του, Ο Μουσταφά Κιράλπ, που γεννήθηκε στην Μελάνδρα στην Πάφο, είναι μόνο ένας από τους πολλούς Κυπρίους που έχασε το στπίτι και το χωριό του λόγω της βίας και μεταναστέυσης στην Κύπρο. Πολλά χρόνια, έζησε με το όνειρο να ξαναγυρίσει στο σπίτι όπου γεννήθηκε. Τελικά, κατάλαβε και αποδέχτηκε ότι, δεν θα μπορέσει να γυρίσει στο στίτι του, γιατί το σπίτι είχε κιόλας γκρεμιστεί. Ύστερα, αποφάσισε να χτίσει το σπίτι του, στην Αμμόχωστο. Το Melandra House σας προσφέρει την ευκαιρία να δείτε πρωτότυπα και παλιά έπιπλα και εργαλεία που χρησημοποίυνταν στην χωριατική ζωή πριν 1950. Σας προσφέρει ταυτόχρονα να απολαύσετε την χωριατική και κλασσική ατμόσφαιρα της Κυπριακής κουλτούρας. Κάθε μέρα, είμαστε ανοικτό απο 9 το πρωί ως 5 το βράδυ. Σας καρτερούμε να απολαύσετε τις Κυπριακές μας γεύσεις (χαλλουμόπητα, τσακιστες ελιές και χαλλόυμι, τηγανητά αυγά, κατσούρα κτλ.) στο πρωινό. Για το πρωινο,από Δευτέρα ως Παρασκευή, αναγκάζεται κράτηση. Το Σαββατοκυριακό, δεν χρειάζεται κράτηση. Με το Melandra House, σκοπεύουμε να κρατήσουμε ζωντανές της κοινές αξίες των Κυπρίων. Η γη όπου χτίσαμε το Melandra House είναι χαλίτικη και δεν ανοίκει στους Ελληνοκύπριους μας συμπατριώτες.

miranda

 

 


Ως οικογένεια Κιράλπ, χτίζοντας και ανοίγοντας το Melandra House, o σκόπος μας είναι να κρατήσουμε την Κυπριακή κουλτούρα ζωντανή, και να την συστήσουμε στους επισκέφτες μας που έρχονται από ξένες χώρες.

miranda

Στο Melandra House, σας προσφέρουμε πρωινό, με Κυπριακές, νόστιμες και υγειηνές γεύσεις. Σας προσφέρουμε επιπλέον ειδικά φαγητά, γάμους και αρράβονες σε περιπτώση προκαταβολικής κράτησης. Για το πρωινό, το σαββατοκυριακό δεν χρειάζεται να κάνετε προκαταβολική κράτηση. Όμως, προτιμάμε να κάνετε κράτηση για κάθε ενδεχόμενο. Κάθως επίσης, σας προσκαλούμε όλους να επισκεφτείτε το χτίριο μας που φαναιρώνει την χωριατική κουλτούρα της Κύπρου και να δείτε τα παλία έπιπλα και εργαλεία μας που είναι τουλάχιστον 70 χρονών.

Leyla Kıralp & Mustafa Kıralp

Πολιτιστικός χώρος Melandra House

Διεύθηνση : Στον δρόμο Αμμόχωστου-Καρπασίας
τηλέφωνο :+90 533 861 9704
Email : info@melandrahouse.com
http://facebook.com/melandra.house»









Βλέπε τον χάρτη

Βλέπε τον χάρτη